Credits CodesCodesForum logoCodingCreditCreditWelcomeСветът на Aвликейн, наричан също Авликени, се сформирал отдавна – вихрушка от прах и скала, които се слели в планета около гравитационното привличане на искра от най-чистата енергия, наречена Нексус. Животът се родил от елементите, които се сливали на повърхността, и магията, скрита в сърцевината му. Първичните Елохим дали живот на расите, предавайки управата над света на Седем божества. Три епохи и една Велика война по-късно... доброто и злото са загубили яснотата, която имаха в самото начало на всичко. Докато магьосническите фракции се борят за надмощие помежду си, а останалите раси се разкъсват от вътрешни междуособици, светът е все по-застрашен от настъплението на мрака отвъд... Отворете очите си за силите на магията и вземете оръжие, за да защитите Нексус! Или може би предпочитате да изчакате своя ред, за да се сдобиете с повече власт, или да бъдете сред свръхествествените раси, хванати между двете страни? Възможностите са безкрайни и изборът е ваш! NavigationSIMPLE RULES STORYLINE FACE CLAIMSUSERGROUPS CANON CHARS PRE-MADEANNOUNCEMENTSFORUM GUIDEVALON CITYWhat's new?1ST
June 2023
Активно е масовото събитие на Божествения съвет.
22ND
May 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Шифтърите. Добавена е времева линия на масовите събития.
22ND
Apr 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Драконите и на Еваримите.
19TH
Apr 2023
Предстои свикване на божествен съвет, участието в който е задължително. Невключилите се в него активни герои на божества и архони ще бъдат освободени дори да отговарят на изискванията за отчетена активност, касаещи стандартните проверки на активността.
29TH
Mar 2023
Публикувана е интерактивна карта на форума.
22ND
Mar 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Архоните - по едно място при всеки бог.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Отсъствия
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyСря Юни 07, 2023 1:25 pm by Valtorin

» Why don't you be the writer and decide the words I say?
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyПет Юни 02, 2023 9:26 pm by - luca -

» Новини
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyЧет Юни 01, 2023 2:34 pm by - luca -

» Важни съобщения
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyСря Май 31, 2023 5:45 pm by - luca -

» Запазете своя лик
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyСря Май 31, 2023 2:06 pm by - luca -

» Вземете готов герой
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyЧет Май 25, 2023 5:55 pm by - luca -

» Lawrence Abernathy | pure blood rhymer | Tom Hardy | Obtained.
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyВто Май 23, 2023 9:11 pm by lisette abernathy.

» vices & prices.
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyВто Май 23, 2023 2:49 pm by - luca -

» This is a man's world, but it would be nothing without a woman or a girl.
words are very unnecessary, they can only do harm. EmptyСъб Май 20, 2023 11:40 pm by - luca -

Border
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 10 потребители: 5 Регистрирани, 0 Скрити и 5 Гости

.adorel, idril, Insignia., lisette abernathy., nybras.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 48, на Нед Фев 26, 2023 11:25 pm

words are very unnecessary, they can only do harm.

 :: It's time to write a new story :: Characters files Предишната тема Следващата тема Go down
Пет Ное 25, 2022 1:07 am
Elliseya 'Ellisa' Vestóra, The Scarlet Rose born around the end of the 2nd age evarrim, rhymer fc: fahriye evcen
Стиснала перото между ръцете си, подпряла лакът на масата и опряла чело в дланта си, дори не бе усетила колко време бе прекарала в тази позиция. Сигурно бяха минали часове. Богове, Векс не си губеше времето.
"Елисея!"
Познатият мъжки глас разкъса барикадата, която мислите и бяха наложили. Тялото и потрепери, а ръката и за малко неволно да посегне право към кутийката с туш. Нямаше защо да се стряска; та той често идваше тук, често назоваваше името и със същия тон на гласа си, с който го правеше и сега.
"Ханиел?"
Моментално остави листовете с вече засъхнало мастило настрани. Може би сега бе времето и да отдъхне, защото недостигът на сън вече и се отразяваше. Но как можеше да си легне да спи, когато тъкмо бе достигнала до нещо, свързано с магия, която и бе интересна, която искаше да изпробва и която въпреки всичко бе толкова опасна? Трябваше тя като Пазителка на знания да е достатъчно наясно с рисковете, които създаването на онакива криеше. И вероятно като сравнително близка позната на самотника Ханиел трябваше да бе получила информация от първо лице колко всъщност не трябваше да прави онова, което желаеше да направи.
Уморено разтърка кървясалите си очи, а крайчетата на устните и се извиха в усмивка.
"Моля те, остани поне още малко. Писането ще бъде краят ми."
Не си даваше равносметка колко близо бе до истинността на това твърдение. Сетне събра листовете в дебела папка, която положи върху бюрото си отново. Дано не е забелязал...

*

Бяха изминали няколкостотин години от тогава. Вече не ги броеше дори. Може би бяха двеста, а може би триста. Но колкото и да бяха, животът на Елиса следваше една и съща матрица всеки ден - ставаше рано, залягаше над листовете, събираше всяка възможна сричка магия, записваше я, после си лягаше в малките часове само за да повтори всичко на следващия ден. Нямаше да се откаже; да, в момента изпълняваше своята длъжност в направлението, което бе си избрала. Но това щеше да е само временно докато направи пробива, който я държеше на ръка разстояние от това да се откаже от всичко. Нямаше да си позволи, защото тези, които се отказват, никога не получаваха онова, за което копнеят. А Емелина Вестора не бе отгледала глупачка.

*

Една цяла епоха вече бе зад гърба и - както зад този на Елисея, така и зад този на всяко създание в Авликейн. Епохата на Просперитета бе почукала на вратата на Авликени и бе проправила своя път след тази така унищожителна война. Технологиите все повече и повече започваха да навлизат в живота на всекиго, а за Пазителите на знания това си бе равносилно на благословията на Дилук. Въпреки това тя предпочиташе да не се възползва от иновативните начини за печатане и съхранение на информация; нейният труд си бе неин поне до момента, в който финалната и цел не я гледаше в огледалото, чакаща нея да протегне ръка и да я вземе до себе си. Тогава може би Енеас щеше да вземе трудовете и и да ги запази до края на вечността в Библиотеката си - какво по-хубав комплимент за един Пазител на знания от това?
Но дотогава Векс щеше да превърти стрелките на много, много часовници по много, много пъти.
Постепенно Елисея се учеше и как да римува правилно освен да пише. Словото бе сила, чиято нишка тя бе оплела около ръката си още в деня на раждането си, а сега само щеше да си вземе още и още от него.

*

"Елисея!"
Богове, можеше да се закълне, че вратата бе заключена. Пламъкът на червената свещ, намираща се в ръката и, потрепна при течението от отварянето на същата онази врата, през която бе влязъл някой.
Ханиел.
Неподходящият човек се бе появил в неподходящо време. За щастие, Елиса така и не бе започнала да плете думите си пред огледалото, затова нескопосано изгаси свещта в ръцете си и я остави настрани.
Добре че все още не бе започнала да римува; нямаше да бъде красиво последствието от магия, разсечена през средата.
"Донесох ти нещо. Наречи го коктейл."
Сребърният бокал мигом се озова от неговата ръка в нейната. Силният аромат на вино, билки, тъмночервени рози и нар я накара да вдиша дълбоко. Погледът му сякаш и нашепваше да го вкуси, както и направи. Не бе нетипично за него да и носи ненадейно подобни неща във времето, в което имаше нужда да се разсее от алхимията и да се отдаде на удоволствието. Затова тази негова внезапна проява не събуди съмнения у нея до момента, в който парещото чувство не се разнесе по прасковените и устни.
С връхчетата на пръстите си докосваше долната си устна сякаш за да разбере какво точно причиняваше некомфортното усещане. Поне до момента, в който не срещна собствения си образ в огледалната повърхност, но не по начина, по който искаше. Устните и бяха придобили същия пурпурен цвят на виното в бокала, който тя бе пресушила.
Завъртя се на пети към Ханиел само за да установи, че той си бе тръгнал така неусетно, както се и бе появил.

*

Плодът от желанието и да възроди практика, която бе мъртва още отпреди раждането и, все още гореше върху устните и. Цветът им бе като отпечатък, сам по себе си нашепващ за копнежите на бившия Пазител на знания и настоящ Тъкач на рими Елисея. Не избледняваше, не изчезваше. А римите и ставаха все по-сладки с всеки изминал ден, но не и когато имаше друго създание, върху което да ги прожектира...

*

Историята е уговорена с Дилук и Ханиел.
BY MITZI
Elliseya;
Half-blood Evarrim
Elliseya;
Posts : 90
Върнете се в началото Go down
Пет Ное 25, 2022 1:10 am
Accepted
Добре дошли в света на Авликейн!
Не забравяйте да се запознаете с Форумния кодекс и да се забавлявате!
- luca -
Admin
- luca -
Posts : 1791
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Идете на :
Не Можете да отговаряте на темите
 :: It's time to write a new story :: Characters files-