Credits CodesCodesForum logoCodingCreditCreditWelcomeСветът на Aвликейн, наричан също Авликени, се сформирал отдавна – вихрушка от прах и скала, които се слели в планета около гравитационното привличане на искра от най-чистата енергия, наречена Нексус. Животът се родил от елементите, които се сливали на повърхността, и магията, скрита в сърцевината му. Първичните Елохим дали живот на расите, предавайки управата над света на Седем божества. Три епохи и една Велика война по-късно... доброто и злото са загубили яснотата, която имаха в самото начало на всичко. Докато магьосническите фракции се борят за надмощие помежду си, а останалите раси се разкъсват от вътрешни междуособици, светът е все по-застрашен от настъплението на мрака отвъд... Отворете очите си за силите на магията и вземете оръжие, за да защитите Нексус! Или може би предпочитате да изчакате своя ред, за да се сдобиете с повече власт, или да бъдете сред свръхествествените раси, хванати между двете страни? Възможностите са безкрайни и изборът е ваш! NavigationSIMPLE RULES STORYLINE FACE CLAIMSUSERGROUPS CANON CHARS PRE-MADEANNOUNCEMENTSFORUM GUIDEVALON CITYWhat's new?12TH
Apr 2024
Бе направена проверка на активността.
6TH
Apr 2024
Активно е седмото Масово събитие на форума.
6TH
Apr 2024
Форумният скин е обновен.
22ND
Jan 2024
Добавено е по 1 свободно място в групата на серафимите и на архедемоните.
Вход

Забравих си паролата!

Active stuff
Latest topics
» Запазете своя лик
Форумен кодекс EmptyПет Май 17, 2024 10:07 pm by - luca -

» flourish in the shade.
Форумен кодекс EmptyЧет Май 16, 2024 12:44 pm by - luca -

» Върнете своя герой
Форумен кодекс EmptyСря Май 15, 2024 10:03 pm by - luca -

» they have let me burn and left me smoking all my live
Форумен кодекс EmptyСря Май 15, 2024 10:01 pm by - luca -

» "While seeking revenge, dig two graves - one for yourself.”
Форумен кодекс EmptyПон Май 13, 2024 9:12 pm by - luca -

» born to demon..
Форумен кодекс EmptyПон Май 13, 2024 1:40 pm by theo.

» Set my heart on fire Pour gasoline all over my desire When I go up in flames, I'm burning bright I'll tell you it's too late to apologize
Форумен кодекс EmptyПон Май 13, 2024 12:41 am by - luca -

» With each passing year, the shadows take their toll. But you remain.
Форумен кодекс EmptyНед Май 12, 2024 11:49 pm by - luca -

» Maksimilian
Форумен кодекс EmptyНед Май 12, 2024 6:10 pm by - luca -

Border
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 13 потребители: 4 Регистрирани, 0 Скрити и 9 Гости

e.remus, Erich Lind., Insignia., moran knox.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 90, на Пон Апр 29, 2024 5:44 am

Форумен кодекс

 :: The beginning of it all :: Fundamental Предишната тема Следващата тема Go down
Сря Авг 24, 2022 2:42 am
Simple Rules
I. General rules
1. Писането на кирилица е задължително. Използването на латиница е позволено само в темите и разделите, предназначени за спам.
2. Спазването на добрия тон и взаимният респект са задължителни.
2.1. Не се позволява прекомерното писане изцяло с главни букви (Caps Lock).
2.2. Забраняват се лични нападки, коментари с цел провокация, обидни реплики, заплахи и прояви на неуважение към други потребители.
2.3. Забранява се използването на обидни думи, уронващи престижа на други потребители, заядливи и злобни коментари, пасивна агресия, както и боравене с реч на омразата, дискриминация на базата на пол, сексуална ориентация, етнос, вероизповедание и пр.
2.4. Забранява се публикуването на кадри, включващи насилие, порнография, прояви на дискриминация и пр.
2.4. Забраняват се скандали и дразги за ликове. Ако някой лик бива проблемен, то той ще бъде баннат от използване.
3. Забранява се рекламирането на странични форуми и сайтове отвъд фиксираните за тази цел места.
4. Плагиатството се наказва с бан. Нека уважаваме чуждия труд.
4.1. Забранява се краденето на чужди истории, сюжети, кодове, постове и пр., представянето им за свои, както и изнасянето им извън форума.
4.2. Забранява се внасянето и представянето на чужди истории, сюжети, постове, кодове и пр. за свои във форума.
4.2. Забранява се плагиатството на сюжетни линии, герои, кодове, постове и всякакви материали, пуснати във форума от администратор. Администраторът запазва правата си върху всичко авторско, което изгражда форума.
5. Форумните раси са авторски и по всяко време подлежат на корекция, редакция, обновления. При направени такива потребителите ще бъдат осведомени.
II. Character rules
1. Няма лимит на броя герои, които един потребител може да играе. Има лимит на броя важни герои, които може да вземе, както и на броя герои в дадена група/подгрупа, които може да притежава.
1.1. Един потребител не може да води повече от един герой бог.
1.2. Един потребител не може да води повече от един герой архон.
1.2.1. Преди създаването на авторски герой архон е нужно историята и силите му да бъдат обсъдени с администратор и одобрени от него. При нарушаването на това правило героят архон няма да бъде одобрен.
1.2.2. Преди създаването на авторски герой архон е нужно историята и силите му да бъдат обсъдени с потребителя, който води съответния бог господар, и одобрени от него. При нарушаването на това правило героят архон няма да бъде одобрен.
1.2.3. Потребител не може да създаде авторски архон на бог, който е неактивен. Ако след създаването на Вашия авторски герой архон героят на бога бъде освободен и взет от друг потребител, е необходимо да се свържете с него посредством лично съобщение, за да съгласувате идеите си - все пак архоните са важна част от развитието на боговете, а боговете - важна част от развитието на архоните.
1.2.4.Потребител може да води втори герой архон с позволение на администратор, при условие че двата архона не са на един и същи бог.
1.3. Потребител може да води неограничен брой готови герои дракони, но на първо време може да води само един авторски герой дракон.
1.3.1. Потребител може да води втори герой дракон с позволение от администратор, при условие че двата авторски героя не са от един и същи орляк.
2. Запазването на важен герой посредством лично съобщение към администратор не се допуска. Единственият начин да получите съответния герой е писането в темата, предназначена за взимането му.
3. За да не се получават обърквания, не е желателно два героя да имат едни и същи първи имена, както и едни и същи фамилии освен ако нямат роднинска връзка помежду си. Ако искате да използвате фамилия, използвана от вече съществуващ герой, е желателно да се договорите с човека, който я е заел първоначално.
3.1. Смяната и/или добавянето на собствено и/или фамилно име на герой се случва само чрез писането в съответната тема. Самосиндикална промяна на личното име на героя не се допуска.
4. Героите се освобождават след 14 дни неактивност. Можете да върнете героя си по всяко време, ако отговаря на условията, посочени в т. 3.1., 3.2., 3.3., 3.4., 3.5.
4.1. Ако героят Ви е авторски и ликът, с който е пуснат, е свободен, можете да го върнете със същия лик по всяко време.
4.2. Ако героят Ви е авторски и ликът, с който е пуснат, е зает, е задължително да го върнете с друг лик. Моля посочете кой.
4.3. Ако героят Ви е авторски и ликът, с който е пуснат, е свободен, но желаете да го смените с друг лик, моля посочете кой е новият лик, който желаете.
4.4. Ако героят Ви е важен, пуснат от администратор, можете да го върнете освен ако не е зает от друг потребител по време на Вашата неактивност.
4.5. Ако героят Ви е готов, пуснат от друг потребител, и е свободен, можете да го върнете със същия лик, ако все още е свободен. Ако ликът е зает или желаете да го смените, смяната е възможна с предварително позволение на автора на героя.
4.6. Един герой и/или лик може да бъде зает само ако бъде предварително освободен от администратор и премахнат от съответната група. Ако героят все още се счита за активен, заемането му (или това на лика му) не се допуска и не подлежи на коментар.
5. Разрешено е пускането на герои само в групи, в които има свободни места. За да не се препълва една група, а друга да остава празна, администраторът си запазва правото да заключи група, когато квотите в нея се запълнят. Когато се освободят места в нея, групата отново ще бъде отворена. Периодично ще бъдат добавяни и нови места в групите.
6. Взимането на важни и готови герои се случва само чрез писане в предназначените за това теми. Герои, писали пост за вземане на герой в тема, съдържаща бланка на героя, няма да бъдат одобрявани.
7. При пускането на два авторски (не готови) героя в раздела "Създаване на герой" в една бланка и в една тема е необходимо или авторът на темата при пускането и да предостави линк към профила на другия герой, или другият потребител да напише пост в темата, за да получи одобрение.
8. Не се позволява използването на един акаунт два пъти, т.е. ако имате регистриран стар неактивен профил, а желаете да създадете или вземете друг герой, не можете да използвате вече регистрирания си профил. Необходимо е да регистрирате нов форумен профил, от който да създадете/вземете новия герой с цел избягване на объркване. Това правило не се отнася за профили, използвани повторно преди въвеждането му.

III. Face claim rules
1. Аватарът или подписът на героя Ви трябва да съответстват на използвания за него лик.
1.1. Позволено е използването на странични материали за профила му, ако ликът му е вписан в съответната графа.
2. Един герой може да използва само един лик.
2.1. Ликовете на героите могат да бъдат само реални образи, т.е. използването на ликове от анимации, аниме, манга, игри и пр. не се допуска.
3. Един лик може да се използва от два героя само ако са близнаци. Необходимо е в бланката на героя да се посочи, че идеята е предварително обсъдена и одобрена и от двете страни.
3.1. Един лик може да се използва от три героя в случай на тризнаци. Задължително е идеята да се обсъди с администратор предварително. Нека не се случва често.
4. Промяната на лик на героя е възможна на всеки 14 дни. Необходимо е в поста си в темата за смяна да посочите името на стария лик, както и името на новия.
5. Ликът на неактивен герой се пази 14 дни освен ако потребителят (или негов упълномощен познат) изрично не е предупредил за отсъствието си. За активност се счита само писането в теми в гиф раздела и/или в разделите, предназначени за роулплей. Мнения в спама не се броят за активност.
5.1. За валидно предупреждение за отсъствие се счита само това, написано в темата, предназначена за това. Отсъствия, за които админ е осведомен на ЛС или посредством други платформи, не се признават.
5.2. Вписано отсъствие от потребителя автоматично важи за всичките герои, които той води. Играенето с един герой и неактивността от останалите по време на отсъствие не гарантира тяхната неприкосновеност.
5.2. Желателно е при пуснато отсъствие да има поне условна рамка на времевия период, в който няма да Ви има. Нека не се пускат постове с отсъствия за неопределен период от време и нека също не се злоупотребява с възможността за запазване на героите Ви.
6. Един запазен лик се пази в период от 7 дни. При необходимост периодът може да бъде удължен с още 3.
6.1. Един потребител не може да запази повече от два лика наведнъж и не може да има запазени за себе си повече от четири лика едновременно.
6.2. Запазването на лик става само чрез писането в темата за запазване на лик. Запазване на лик на ЛС към администратор или посредством други платформи не се признава.
7. Ликовете на важните герои, пуснати от администратор, не подлежат на промяна.
7.1. Ликовете на важните герои, пуснати от администратор, не могат да бъдат заемани своевременно от авторски герои нито да им се създават близнаци.
7.2. При смяна на лика на важен за сюжета герой по преценка на администратор потребителите ще бъдат уведомени.
8. Ликът, отреден на готов герой, се пази за него в период от 45 дни. Ако дотогава героят не бъде взет, ликът се счита за свободен, а потребителят, пуснал готовия герой, ще бъде своевременно уведомен на ЛС от администратор.
8.1. Ако желаете да промените лика на готов герой, пуснат от Вас, е необходимо да пишете в темата за смяна на лик, като уточните за кой герой се отнася смяната, кой е старият лик и кой е новият. След одобрение от администратор можете да промените бланката му.
8.2. Ликовете на готовите герои могат да бъдат променяни от желаещия да ги вземе само ако потребителят, който ги е пуснал, позволява това. Промяната се случва при предварителна уговорка с него, която е необходимо да посочите в поста си, за да бъде героят Ви одобрен.
9. Забранява се използването на ликове на покойници.
10. Необходимо е видимата възраст на лика, който избирате за героя си, да съответства на възрастта на Вашия герой.
10.1. Това правило не важи, ако използвате стари ресурси на лика. Тогава можете да съобразите видимата възраст от тях с тази на героя си. При желание за такъв герой е желателно да уведомите администратор за намеренията си посредством лично съобщение.
11. Администраторът си запазва правото по всяко време да запазва ликове за бъдещи сюжетни линии.
В подобен случай потребителите ще бъдат осведомени за това решение.

IV. Roleplay rules
1. Не се допуска воденето на повече от една РП тема в настоящето, тъй като героят Ви не може да бъде на няколко места едновременно.
1.1. Ако имате РП в настоящето, което и Вие, и другарчето Ви считате за завършено, и искате да започнете ново РП, можете да се свържете с администратор посредством лично съобщение, като приложите линк към темата, за да бъде тя заключена, за да бъде обозначен краят на РП-то. Необходимо е и двете страни да са дали съгласието си, че темата е вече завършена.
2. Желателно е воденето на РП или минимум на семи-пара РП с важни за форума герои, както и тяхното участие в масови евенти, задвижващи главната сюжетна линия.
3. Няма ограничение на броя гиф РП/РП теми, които можете да водите с един герой. Също така няма минимален обем /от думи, редове и пр. на постовете, които пишете с един герой.
4. Желателно е да се предлагате както в списъците за търсене на други потребители, така и в основните теми за търсене на другарче /за РП, гиф и пр./. При натрупани няколко последователни поста "Търся" в тези теми последните постове ще бъдат изтривани. Това правило не важи, ако героите са на един потребител, но е желателно търсенето на другарчета за няколко героя на един потребител да не се случва наведнъж.
5. Нека не се практикува избирателното отговаряне на теми /било то на РП теми, на гиф, игнориране на някого в спама и пр./. Нека не караме никого да се чувства нежелан - ако не желаете да пишете с този човек, е по-лесно да му кажете отколкото да го карате да Ви чака.
6. Ако в историята на героя Ви е замесен чужд герой, е задължително първо да обсъдите идеята си с него, за да не се получават недоразумения. Нека това бъде споменато в бланката на героя Ви.
6.1. Ако в историята на героя Ви е замесен важен герой, който е зает, е задължително да се свържете най-напред с потребителя, който го играе, за да обсъдите идеята си.
6.2. Ако в историята на героя Ви е замесен важен герой, който е свободен, е задължително да се обърнете към администратор, за за обсъдите идеята си.
7. Използването на авторски истории на герои от други форуми е разрешено, ако историята бъде адаптирана към сюжета на този форум.
8. Забранява се пауърплей и/или неуважително отношение към други герои и/или играчи. Важи както за потребителите, водещи важни за сюжета герои, така и за всички останали.
9. Ако воденето на важен за сюжета герой бива в разрез със сюжетната линия, която му е зададена, администраторът си запазва правото да го освободи. Потребителят ще бъде осведомен посредством лично съобщение преди това да се случи.

Disclaimer
При промени в правилата администратор ще уведоми потребителите в темата за Новини. Ще бъде следено спазването на правилата. Ако Вие забележите проява на тяхното неспазване, можете да уведомите администратор посредством лично съобщение, за да бъде тя разгледана.

- luca -
Admin
- luca -
Posts : 2353
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Идете на :
Не Можете да отговаряте на темите
 :: The beginning of it all :: Fundamental-