Credits CodesCodesForum logoCodingCreditCreditWelcomeСветът на Aвликейн, наричан също Авликени, се сформирал отдавна – вихрушка от прах и скала, които се слели в планета около гравитационното привличане на искра от най-чистата енергия, наречена Нексус. Животът се родил от елементите, които се сливали на повърхността, и магията, скрита в сърцевината му. Първичните Елохим дали живот на расите, предавайки управата над света на Седем божества. Три епохи и една Велика война по-късно... доброто и злото са загубили яснотата, която имаха в самото начало на всичко. Докато магьосническите фракции се борят за надмощие помежду си, а останалите раси се разкъсват от вътрешни междуособици, светът е все по-застрашен от настъплението на мрака отвъд... Отворете очите си за силите на магията и вземете оръжие, за да защитите Нексус! Или може би предпочитате да изчакате своя ред, за да се сдобиете с повече власт, или да бъдете сред свръхествествените раси, хванати между двете страни? Възможностите са безкрайни и изборът е ваш! NavigationSIMPLE RULES STORYLINE FACE CLAIMSUSERGROUPS CANON CHARS PRE-MADEANNOUNCEMENTSFORUM GUIDEVALON CITYWhat's new?12TH
Apr 2024
Бе направена проверка на активността.
6TH
Apr 2024
Активно е седмото Масово събитие на форума.
6TH
Apr 2024
Форумният скин е обновен.
22ND
Jan 2024
Добавено е по 1 свободно място в групата на серафимите и на архедемоните.
Вход

Забравих си паролата!

Active stuff
Latest topics
» Запазете своя лик
Форумен наръчник EmptyПет Май 17, 2024 10:07 pm by - luca -

» flourish in the shade.
Форумен наръчник EmptyЧет Май 16, 2024 12:44 pm by - luca -

» Върнете своя герой
Форумен наръчник EmptyСря Май 15, 2024 10:03 pm by - luca -

» they have let me burn and left me smoking all my live
Форумен наръчник EmptyСря Май 15, 2024 10:01 pm by - luca -

» "While seeking revenge, dig two graves - one for yourself.”
Форумен наръчник EmptyПон Май 13, 2024 9:12 pm by - luca -

» born to demon..
Форумен наръчник EmptyПон Май 13, 2024 1:40 pm by theo.

» Set my heart on fire Pour gasoline all over my desire When I go up in flames, I'm burning bright I'll tell you it's too late to apologize
Форумен наръчник EmptyПон Май 13, 2024 12:41 am by - luca -

» With each passing year, the shadows take their toll. But you remain.
Форумен наръчник EmptyНед Май 12, 2024 11:49 pm by - luca -

» Maksimilian
Форумен наръчник EmptyНед Май 12, 2024 6:10 pm by - luca -

Border
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 17 потребители: 5 Регистрирани, 0 Скрити и 12 Гости

e.remus, Erich Lind., Insignia., Loren, moran knox.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 90, на Пон Апр 29, 2024 5:44 am

Форумен наръчник

 :: The beginning of it all :: Fundamental Предишната тема Следващата тема Go down
Съб Окт 22, 2022 7:28 pm
Forum Guide
В тази тема можете да намерите допълнителни разяснения относно всичко, касаещо света на Авликейн. При необходимост тук ще бъдат добавяни и още неща.
I. КАКЪВ Е СТИЛЪТ НА СВЕТА НА АВЛИКЕЙН?
Светът на Авликейн съчетава в себе си както автентичния старовремски архитектурен стил, така и модерност - високи небостъргачи, иновативни изобретения и технологии.

II. КЪДЕ СЕ РАЗВИВА ФОРУМНОТО ДЕЙСТВИЕ?
На този етап действието е ситуирано в многомилионния град Валон, където са разположени квартали, покровителствани от всяко от Седемте божества. Описания и естетики на всеки квартал можете да намерите в съответния раздел. В бъдеще ще бъдат добавяни още форумни локации. Във всеки квартал има телепорт(a).

III. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТЕЛЕПОРТИТЕ?
Във всеки квартал има огромна порта, захранвана от магия, чрез която жителите на града лесно и бързо се придвижват от един квартал в друг на принципа на телепортацията. За момента може да се пътува само от един квартал в друг.
IV. КАК ПРОТИЧА ВРЕМЕТО В СВЕТА НА АВЛИКЕЙН?
Една календарна година в реалния живот се равнява на една година в света на Авликейн. Ще бъде пусната тема с форумен календар, където да бъде отбелязвано началото на всеки месец.

V. КАКВИ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ ИМА В СВЕТА НА АВЛИКЕЙН?
За да бъде по-лесно ориентирането на потребителите във форумния календар, празниците и обичаите в света на Авликейн съвпадат с празниците в реалния живот. Съвсем скоро ще бъдат добавени и допълнителни разяснения, свързани с това..
VI. Каква е валутата в света на Авликейн?
Валутата в света на Авликейн се нарича "авлик" (1 авлик, 2 авлика,... - банкноти) и "кени" (1 кени, 2 кени,... - монети).
VII. Взех герой, за чиято раса няма написани разяснения. Какво да правя?
В бъдеще ще бъдат добавяни нови раси и можете да сте сигурни, че расата на героя Ви е една от тях. Въпреки това винаги можете да се свържете с администратор посредством лично съобщение, за да получите насоки за воденето на героя си преди информацията да бъде публикувана официално.
VIII. Искам да създам герой в група, в която няма свободни места. Какво да правя?
Квотите в групите са създадени, за да няма препълване на една група поради засилен интерес, докато друга остава празна. Въпреки това места в групите ще бъдат добавяни периодично, така че ще имате възможността да реализирате идеята си.
IX. Какво представлява "АвликениХъб"?
"AvlicaneHub" представлява най-разпространената социална мрежа в света на Авликени. Там всеки герой може да публикува свои снимки, да добавя приятели, да води чат, да пише коментари, да споделя песни и дори да си търси запознанства с най-различни цели.
X. Какви са тези специални предмети, споменати в историите на някои богове?
Всеки бог от Седмината при създаването си влива божествена есенция в предмет, направен специално за него. Те не могат да бъдат откраднати дори от Елохимите, защото ако същество без божествени сили посегне към тях, изгаря до смърт, а ако бог понечи да докосне чужд предмет, болката е непоносима дори за безсмъртен.
Ариман има комплект вериги в черен цвят. Векс има арфа с 27 струни, а когато изсвири и последната, времето спира за кратък период от време. Инсигния има сърп със сребърно острие. Енеас има маска, подобна на домино, която му позволява да вижда в бъдещето. Сиел има леден пръстен, който носи на безименния пръст на лявата си ръка. Нахида има торбичка с пясък от пустинята Сукремал, изплетена от златни конци. Адорел има кутийка, в която съхранява предметите на двамата си предшественици (омагьосан диамант от Наталиан и рог на изобилието от Евандър), но не може да докосва техните предмети с ръце, затова е мистерия как те са попаднали там.

- luca -
Admin
- luca -
Posts : 2353
Върнете се в началото Go down
Сря Ное 09, 2022 12:31 am
Forum Guide
В тази тема можете да намерите допълнителни разяснения относно всичко, касаещо света на Авликейн. При необходимост тук ще бъдат добавяни и още неща.
XI. Какво различава божествените консорти от обикновените любовници на боговете?
Консортите и боговете са в един вид отворена връзка. Когато един бог приеме същество за свой консорт, връзката между тях бива обявена в очите на останалите и това носи отговорност както и на бога, така и на консорта. Всеки консорт бива представян пред Векс непосредствено след като приеме предложението на бога си, включително и консортите на Елохимите - те не са задължени да го правят, но винаги спазват тази традиция като акт на уважение към Векс. Разликата с любовниците е, че по този начин връзката им бива следена от останалите божества, за да не стане потенциално опасна и да заплаши психиката на дадения консорт или бог, което да ги направи проблемни по една или друга причина. Консортите за разлика от любовниците се славят с известна доза закрила от своето божество стига това да не прераства в проблем, който може да заплаши света на Авликейн по какъвто и да е начин. Всеки бог е свободен да определи сам как желае да процедира с консортите си. Ако в очите на бога е достатъчно приемливо консортът му да има други половинки, значи това не е проблем. Въпреки всичко консортите са длъжни да представят своите половинки пред бога, за да не правят нещо, което рискува безопасността им, зад гърба му. При желание на едната от двете страни богът би бил склонен да го освободи, но това е гаранция, че освободеният консорт би се превърнал в мишена на всякакви създания, тъй като вече не се ползва с божествена закрила.
XII. Необходимо ли е дадено същество да умре, за да се нахрани и засити един вампир?
Изобщо не е нужно създанието, от което вампирът пие кръв, да умира, даже това е изключително рядко срещано. Вампирите поглъщат не повече от 300-400 милилитра кръв с едно хранене, което им стига да се заситят. Това е количество, което лесно се регенерира от чуждото тяло.
XIII. Какво би станало, ако вампир отпие от вампирска кръв?
Вампирите са същества, които нямат души, следователно ако вампир отпие от чужда вампирска кръв, включително и от своята, нищо не се случва. Чувството за глад не се утолява, вампирите не могат да се подмладят по този начин. Процесът обаче не води до болка за нито едната от двете страни. Също така кръвопиецът няма да изпита каквото и да било, ако понечи да пие от себе си.
XIV. Има ли религиозни книги в Авликейн?
В Авликейн не съществуват понятия, подобни на Библия, Коран и пр. Боговете са живи създания, които бродят измежду всички останали, така че нямат нужда от книга, която да разказва за тях и да разпространява делата им, предвид че те могат да го направят и сами.
XV. Има ли същества, които живеят в забвение и на които се гледа с лоши очи в света на Авликейн?
В света на Авликейн всички създания живеят съвместно от вече хиляди години. Няма отделни хабитати за всяко от тях нито има същества, които будят страх само с появата си. Дори хората са свикнали с всичко около себе си и отдавна не треперят при появата на каквото и когото и да е освен може би на боговете, архоните и Елохимите.
XVI. Какви раси могат да бъдат превърнати във вампири вследствие от ухапване от вампир лорд/лейди?
Единствено човеците могат да бъдат превърнати във вампири при ухапване. За всички останали раси ухапването няма никакви последствия. Единствено за шифтърите ухапването често бива силно отровно, но не нелечимо. Отнема му седмици, за да се възстанови, но успее ли, след това шифтърът изгражда естествен имунитет срещу болестта.
XVII. Какво би се случило, ако две създания от различни раси от съществуващите в света на Авликейн имат дете?
Расите на родителите се унаследяват от децата по следната матрица:

Ангели и Демони - хибрид полу-ангел, полу-демон. Те са нестабилни, строго преследвани и избивани. Ангелите и демоните лично преследват подобни хибриди и ги избиват от страх, че заради дуалната им природа могат да счупят баланса в света. Ако някой ангел или демон понечи да скрие или по някакъв начин предпази такъв хибрид, става Нежелан. Съществуването на такива хибриди е неизвестно заради гоненията срещу тях, всички са избити.

Ангели/Демони и други раси: наследява се само расата на единия родител. 50/50.

Еварим и всяка друга раса: два варианта, 50/50.

1. Наследява магията на Еварим - води се нечистокръвен Еварим.
2. Не наследява магията на Еварим - наследява расата на другия родител.
Елфи и други раси: наследява една от двете раси. 50/50.
Изключение правят само хората. Дете от съюз между елф и човек винаги се ражда полу-елф. 100/100

Феи и други раси: Принципът на унаследяване на расата е като при елфите. Дете от съюз между фея и човек винаги се ражда полу-фея. 100/100

Шифтъри и други раси: Наследява расата на единия родител. 50/50.

Дракони: Драконите могат да създават поколение само помежду си, тъй като се излюпват от яйца и в по-късен етап получават човешките си тела. 100/100.

Вампир и човек - 50/50. Вампирите могат да се кръстосват само с хората и още от създаването си прилагат тази практика. Детето винаги се ражда или вампир, или човек, няма дампири (полувампири-полухора).
XVIII. Елохимите имат ли архони?
Това, което различава боговете и Елохимите, е фактът, че Елохимите не могат да издигат свои архони. Това се дължи на две причини: 1) техните стихии са абсолютно първични и нямат подразделения, които да делегират; 2) Елохимите са материя, а боговете и архоните са смъртни. Като маси от енергия те нямат необходимост от това някой да им служи пряко.
XIX. Какво се случва, когато герой стане архон?
Когато бог издигне свой архон, архонът бива представен на Векс, а след това е длъжен да избере едно име (собствено), с което да се подвизава като бог (т.е. фамилните имена, прякорите, други самоличности, които той има, и пр. не участват в бъдещия му живот). Ако богът, на когото архонът служи, умре, архонът губи силите си, отново става простосмъртен (представител на расата, от чието съсловие е бил преди да бъде направен архон) и продължава живота си като такъв толкова, колкото му е отредено (т.е. не започва да служи на новия бог, който властва над дадената стихия). Ако създание убие архон, той просто умира, а силите на архона не се делегират на създанието убиец. Също така ако създание стане архон, то то губи всички характеристики (сили и слабости) на предходната си раса - като безсмъртни всички раси са равнопоставени и това кое божествено създание към коя смъртна раса принадлежи, не играе абсолютно никаква роля. Изключение правят само драконите, тъй като те не са подвластни на Нексуса, но ако дракон е издигнат в бог/архон, то той не може да се възползва от божествената си природа докато е трансформиран в драконското си тяло, както и обратното. Архоните са по-силни физически от останалите раси, но все пак по-малко силни от боговете. Това не означава, че не могат да бъдат убити точно както боговете. Божествените създания нямат нужда от услугите на телепортите, тъй като могат да се телепортират с мисъл и да материализират разни предмети с мисъл. Имат засилени сетива, за да могат при необходимост да пазят както себе си, така и бога, на когото служат. Един архон е усъвършенствал цялостно стихията, която му е поверена, и може да я манипулира по всякакъв начин, който не влиза в разрез с правилата и строя на Авликейн, не създава проблеми и не бива използвана с нечисти цели повече от допустимото.
XX. В какво се изразява същността на Седмината богове?
Макар и да изглеждат като обикновени хора и да се държат като такива, Седмината са много повече от това. Господарите и господарките на Авликейн разполагат с абсолютна власт над света и не им се налага да следват стрелките на моралният компас. Макар и основната им задача да е да следат тъмните времена от Великата война да не се завърнат, те са открили, че расите, сред които живеят могат да са много интересни, и са се потопили и отдали на защитата им. Това обаче не означава, че същество от която и да било раса може да се държи своеволно или неуважително с тях. Думата на един бог може да бъде считана за закон, а действията му за правилни във всеки един случай.

- luca -
Admin
- luca -
Posts : 2353
Върнете се в началото Go down
Пон Яну 16, 2023 9:02 pm
Forum Guide
В тази тема можете да намерите допълнителни разяснения относно всичко, касаещо света на Авликейн. При необходимост тук ще бъдат добавяни и още неща.
XXI. Може ли един консорт да бъде издигнат до ранга на архон?
Не е възможно бог да направи свой консорт архон. Веднъж получил титлата на консорт, смъртният няма право да служи на същия бог. Дори да бъде освободен от позицията на консорт, отново е невъзможно да бъде взет за архон от същото божество. Може по всяко време да стане архон на друг от Седмината, но това означава да бъде освободен от титлата на консорт при всички положения. Може да запази романтичната си връзка с бога и да остане негов любовник, но не се ползва с абсолютно никаква привилегия или божествена закрила от негова страна.
XXII. Какво се случва, ако архон доброволно се откаже от това да служи на своя бог?
Ако архон доброволно се откаже от това да служи на Бога, който го е издигнал, това означава да се откаже и от живота си. За да не се създават проблеми в Авликейн, божеството не може да направи архона отново смъртен; отказът от силите и божествената есенция означава богът, който го е създал, да го убие.
XXIII. Какво се случва, ако архон убие бог?
Ако архон убие бог, той не запазва силата си като архон, а получава само божествената сила на този, чийто живот е отнел. Стихията, която той е владеел като архон, не може да бъде отдадена на друг бъдещ архон.
XXIV.  Какво представляват т.нар. предопределените другари (fated mates)?
В най-общия смисъл това е връзката между две сродни души, но докато хората обичат да използват тази дума съвсем свободно, то за расата на шифтърите, както и за тази на елфите тази връзка е по-възвишена от всеки обет и титла, които иначе биха могли да получат. Връзката между другарите е специална във всеки смисъл на думата. Един към друг те притежават известна доза емпатия, силно привличане и в случая на шифтърите териториално и защитническо поведение. Връзката може да се сформира от пръв поглед и от двете страни, както и да се оформи само за единия другар, а другият да изпита това чувство доста по-напред във времето. В някои случаи и двамата другари може да не осъзнават, че са такива преди връзката да се напасне помежду им. Механизмът, който задвижва разпознаването, е неизвестен, но сред всички раси е прието, че никой не може да се меси между двама другари, които са избрали да приемат връзката официално. В очите на повечето да откриеш своя другар, е ясен знак, че шифтърът не е свободен нито емоционално, нито физически за чуждо ухажване. Една част от шифтърите приемат връзката като биологически радар, който показва с кого биха могли да създадат най-силно поколение. Привържениците на тази теория отричат по-духовната, романтична страна на явлението.
За създаване на подобен тип връзка е необходимо това да бъде уговорено и от двете страни.
XXV. Какво се случва с инстинкта за сродна душа на шифтър или елф, ако той стане бог или архон?
Ако представител на някоя от тези две раси получи божествена сила, той губи своя инстинкт за откриване на сродната си душа. Създанието, с което новоиздигнатият бог или архон е свързан на такова ниво, също спира да чувства нишката на близост с него. Разбира се, шифтърът/елфът може да има свои консорти и любовници, но чувството му за принадлежност към някого е заглушено както за него, така и за предполагаемата му половинка от периода, в който той е бил обикновен смъртен. Половинката му може да открие нова сродна душа за себе си. Може да се каже, че двете страни - божеството и създанието, са си вече безразлични една на друга, но въпреки това за да се избегнат проблеми от всякакво естество в Авликейн, божеството няма право да взима бившата си сродна душа за консорт или архон. Историята познава случаи, в които подобни връзки са се превръщали в опасни за Авликейн, което води до обособяването на това правило.
XXVI. Какви могат да бъдат сродните души на елфите/шифтърите?
Сродните души на тези две раси могат да бъдат създания от всякакъв вид, като единствени изключения се явяват Елохим, Боговете и Архоните. Сродните души могат да бъдат и същества от същия пол. Това е едно от доказателствата, че този инстинкт не е просто биолокатор за намиране на най-подходящия за създаване на поколение партньор.
XXVIII. Какви неща от реалния свят не съществуват в света на Авликейн?
Всички времеви периоди, събития (като войни, революции и т.н.) , националности, езици, религии, ереси, държави, континенти, организации, политически партии, разделение на половете и политически движения, митологии, планети, личности, болести, пандемии и т.н. познати и присъстващи в човешката история на планетата Земя.
Авликейн е отделен свят от истинския, буквално и преносно друга планета. Нека това се има предвид при писането, за да не се получава объркване и и за да не се нарушава целостта на форумната реалност и концепцията и като отделен, изцяло нов свят.
Не съществуват и известни на Земята марки (дрехи, обувки, парфюми, приложения, техника, храни и напитки и пр.; изключение се прави само за имената на марките коли, тъй като тяхното измисляне е значително по-трудно. Ако желаете, винаги можете да си измислите нови такива, като отбележите в постовете си със звездичка или линк препратка на какво кореспондира дадената марка, ако името и не го прави достатъчно ясно.
По същия начин можете да измислите ново име за известна личност (певец, художник, актьор и пр.). Не е препоръчително да правите такива съответствия на политици, държавни глава, военачалници, идеолози, исторически личности и пр.
XXIX. Какви неща от реалния свят съществуват в света на Авликейн?
Авликени също като Земята има свое Слънце и Луна (останалите планети, звезди и съзвездия не кореспондират с тези от Слънчевата система. Информация за тях ще бъде добавена в бъдеще.).
Всички видове транспортни средства (коли, самолети, кораби и т.н.), всички видове електрически уреди и машини, интернет, телевизия и социална мрежа (АвликениХъб), всички видове животни и растения, както и всички видове храни, напитки, климат, 4-те сезона, видове професии, форми устройство на властта (монархия и демокрация), институции (банки, университети, затвори, съдилища и т.н.) съществуват в света на Авликейн.
Както е споменато в т. XXVIII, имената на марките автомобили, познати на Земята, са пренесени в света на Авликейн, тъй като измислянето на нови техни еквиваленти е по-трудно.
XXX. Мога ли да включа в свое РП раса, която още не е пусната официално като група, но е спомената, че съществува в света на Авликейн?
Допуска се споменаването на тези раси, тъй като те са част от Авликейн от самото му начало или в по-голямата част от историята на света. Важно е да се отбележи все пак, че даването на допълнителна информация за видовете, устройството, нрава и външните характеристики на тези раси не е желателно да се случва без информацията, която искате да впишете, да е получила одобрение от администратор. Целта е да се избегне подаване на грешна информация, защото форумът може да има съвсем друга представа или идея за даден архетип раса от това, което най-разпространените и достъпни видове информация в интернет сочат. Ако имате някакви въпроси или несигурности, можете по всяко време да се свържете с администратор посредством лично съобщение и с радост ще получите помощ и отговори на въпросите, които Ви интересуват.

- luca -
Admin
- luca -
Posts : 2353
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Идете на :
Не Можете да отговаряте на темите
 :: The beginning of it all :: Fundamental-