Credits CodesCodesForum logoCodingCreditCreditWelcomeСветът на Aвликейн, наричан също Авликени, се сформирал отдавна – вихрушка от прах и скала, които се слели в планета около гравитационното привличане на искра от най-чистата енергия, наречена Нексус. Животът се родил от елементите, които се сливали на повърхността, и магията, скрита в сърцевината му. Първичните Елохим дали живот на расите, предавайки управата над света на Седем божества. Три епохи и една Велика война по-късно... доброто и злото са загубили яснотата, която имаха в самото начало на всичко. Докато магьосническите фракции се борят за надмощие помежду си, а останалите раси се разкъсват от вътрешни междуособици, светът е все по-застрашен от настъплението на мрака отвъд... Отворете очите си за силите на магията и вземете оръжие, за да защитите Нексус! Или може би предпочитате да изчакате своя ред, за да се сдобиете с повече власт, или да бъдете сред свръхествествените раси, хванати между двете страни? Възможностите са безкрайни и изборът е ваш! NavigationSIMPLE RULES STORYLINE FACE CLAIMSUSERGROUPS CANON CHARS PRE-MADEANNOUNCEMENTSFORUM GUIDEVALON CITYWhat's new?1ST
June 2023
Активно е масовото събитие на Божествения съвет.
22ND
May 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Шифтърите. Добавена е времева линия на масовите събития.
22ND
Apr 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Драконите и на Еваримите.
19TH
Apr 2023
Предстои свикване на божествен съвет, участието в който е задължително. Невключилите се в него активни герои на божества и архони ще бъдат освободени дори да отговарят на изискванията за отчетена активност, касаещи стандартните проверки на активността.
29TH
Mar 2023
Публикувана е интерактивна карта на форума.
22ND
Mar 2023
Добавени са нови свободни места в групите на Архоните - по едно място при всеки бог.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Отсъствия
Шифтъри (Зооморфи) EmptyСря Юни 07, 2023 1:25 pm by Valtorin

» Why don't you be the writer and decide the words I say?
Шифтъри (Зооморфи) EmptyПет Юни 02, 2023 9:26 pm by - luca -

» Новини
Шифтъри (Зооморфи) EmptyЧет Юни 01, 2023 2:34 pm by - luca -

» Важни съобщения
Шифтъри (Зооморфи) EmptyСря Май 31, 2023 5:45 pm by - luca -

» Запазете своя лик
Шифтъри (Зооморфи) EmptyСря Май 31, 2023 2:06 pm by - luca -

» Вземете готов герой
Шифтъри (Зооморфи) EmptyЧет Май 25, 2023 5:55 pm by - luca -

» Lawrence Abernathy | pure blood rhymer | Tom Hardy | Obtained.
Шифтъри (Зооморфи) EmptyВто Май 23, 2023 9:11 pm by lisette abernathy.

» vices & prices.
Шифтъри (Зооморфи) EmptyВто Май 23, 2023 2:49 pm by - luca -

» This is a man's world, but it would be nothing without a woman or a girl.
Шифтъри (Зооморфи) EmptyСъб Май 20, 2023 11:40 pm by - luca -

Border
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 9 потребители: 5 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

.adorel, idril, Insignia., lisette abernathy., nybras.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 48, на Нед Фев 26, 2023 11:25 pm

Шифтъри (Зооморфи)

 :: It's time to write a new story :: Characters files :: Canon characters Предишната тема Следващата тема Go down
Вто Ное 22, 2022 9:32 pm

Rhaenar
Prime of the Shifters.

FC: Jason Momoa
Bear-shifter;
Age: 37 years old (born in the IV age);
Status: Obtained.

Праймът на съвета на Шифтърите и негов безтрашен водач бе Ренар. Самият той бе огромен и внушителен - както в своята животинска, така и в човешката си форма. Шифтърите мечки бяха рядък вид. Толкова рядък, че бяха привлякли вниманието на  хора, които искаха да се възползват от техните подсъзнателни способности и рядкост, за да придобият богатство, като ги показват за пари. Хората правеха всичко за пари - това бе урокът, който мечокът бе научил още като млад мъж. Родителите му бяха станали жертва на тези бракониери, които искаха да се възползват от тях за пари, но в последният момент се бе намесил не друг, а самата Инсигния. Бе защитила младия мъж от оръжията на хората, които бяха намерили своя доста кървав и гротеск край. Русата богиня бе протегнала дланта си към младежа, вземайки го за свой консорт. Въпреки ужасните слухове, които се носеха из цял Авликейн за Инсигния и нейните консорти, Ренар бе усетил само подкрепа от нея. Самата Инсигния все едно вечно бе покрита с воал от тъга и меланхолия, рядко надигайки го, за да покаже безумно красивата си усмивка, от която сърцето му понякога спираше. Докато един ден сърцето му наистина не спря. Бе усетил своята сродна душа - своята половина, която бе преопределена за него. Някъде наблизо. Твърде наблизо.
Бе зърнал очите и несъзнателно през затъмнения прозорец на линейката. Когато почувства това трепване в гърдите си, Ренар мигом избяга задъхан при Инсигния и помоли богинята да го освободи от клетвата му. В очите и се четеше разбиране, но и тъга. Бързо го освободи - без излишни приказки или сбогувания. Самият факт, че бе жив, трябваше да му говори достатъчно за чувствата на Инсигния. Но днес нямаше само тя да го гледа с тъга. Той се затича в посоката, в която усещаше своята сродна душа само за да открие, че това бе посоката на болницата. Паника и ужас блъскаха в гърдите му, докато инстинкта му го водеше към една от стаите. Там на леглото лежеше млада и красива жена, която кърваше ужасно. Сините и очи го погледнаха и те бяха заедно за една секунда преди тя да поеме по пътя на Одеон...
Бяха бракониери. Ренар се закле, че винаги ще води мечките и шифтърите към един спокоен и тих живот. В който никой не губеше любовта на живота си.
Неговата самоотверженост и жертвоготовност бе причината останалите мечки да го изберат за свой представител в Съвета, а Съветът на шифтърите - за свой Прайм.

Amelíe Duval
Member of the Shifters Council & Alpha of the Pack of the Moonstone

FC: Zhenya Katava
Wolf-shifter;
Age: 24 years old (born in the IV age);
Status: Free.

Родът Дювал бе горд носител на шифтърския ген вече цели десет поколения. Или поне това твърдеше бащата на Амели откакто тя се помнеше. Всички те бяха вълци и произлизаха от първия, който бе носил това наименование. Самата тя често се усъмняваше в това твърдение, което останалите от глутницата приемаха за чиста монета с лекота. От ранна детска възраст младата красавица имаше едно особено качество, което другите сякаш не притежаваха. Да мисли. Студените и очи наблюдаваха, анализираха и често осъждаха всички около нея и техните постъпки, водени от разни емоции. Баща и бе Алфата на глутницата на Лунния камък и от нея се очакваше да живее в сянката му докато самата тя не основе своя такава. Или поне това мислеше, че ще се случи. Дилук имаше съвсем други планове.
Баща и винаги даваше вид на сериозен и отдаден на расата и вида си мъж, който никога не пропускаше възможността да подчертае природните дарби, таланти и безброй умения на шифтърите и на вълците в частност. До такава степен бе вглъбен в тази си доктрина, че Амели дори можеше да я нарече пропаганда. Да, гордостта течеше и в нейните вени, но това не означаваше, че бе напълно съгласна с начина, по който всичко това им се поднасяше.
Тук бе моментът, в който Съдбата бе изиграла своите карти в живота на младата вълчица. Съвсем случайно се бе натъкнала на семеен архив, който баща и така ревностно пазеше с цената на всичко, което може да пожертва. Оттам тя научи, че баща и далеч не бе изцяло носител на шифтърския ген - вярно, че шифтърите се раждаха като представители или на едната раса, или на другата, а другият им родител нямаше никакво значение, щом децата са зооморфи, но той не разсъждаваше така. Комплексът му, породен от изневярата на майка му с обикновен човек, го тласкаше към лъжи и измами за произхода му, които сега бяха излезли наяве пред единствената му дъщеря. Тя не можеше да се нарече изненадана от думите, които прочете там, но това по никакъв начин не смекчи чувството на раздразнение, кипнало във вените и. Чувстваше се дори предадена, излъгана въпреки стотиците пъти, в които бе подлагала на съмнение думите на стария Дювал. Водена от тези тъмни чувства, но и даваща си равносметка за тежестта на действията си, Амели бе прибягнала до нещо, което може би щеше да бъде наречено греховно от мнозина - бе отнела живота на баща си. Предизвикала го бе на дуел, който бе коствал живота му, защото колкото и подценявана да бе до този момент младата вълчица, бе пресметнала шансовете и преброила благословиите си правилно и достатъчно добре, че да спечели, правейки глутницата му изцяло своя.
Няколко години бяха минали от този ден, оставил кървав отпечатък върху Глутницата на Лунния камък, но в тези няколко години Амели не си губеше времето - достатъчно се бе доказала, че да бъде сред малкото алфи в историята, избрани за членове на Съвета на Шифтърите.

Caersan Cervos
Member of the Shifters Council

FC: Matteo Martari
Deer-shifter;
41 years old (born in the IV age);
Status: Obtained.

За Керсан Кервос можеха да се чуят доста истории, които сами по себе си го превръщаха в някаква почти митологическа личност. Говореха за аферата му с Маб - Кралицата на феите, за двете му дъщери – едната избрала пътя на ножа, а другата на думите. За трагичния край на някогашната му любима, но на фона на всичките клюки и слухове по негов адрес и касаещи семейството му, съществата на Авликейн често забравяха да споменат добрите му дела и предпочитаха да го подпитват за теми, които самият той смяташе за отдавна приключени. Срещайки хладния, суров поглед в очите му, повечето дръзнали да повдигнат въпроса не настояваха за още отговори нито пък имаха смелостта да отворят тази страница отново.
Еленът не понасяше името му да бъде споменавано във връзка с всякакъв род клюки и скандали, но за своя беда не можеше напълно да надскочи сянката на миналото си, независимо колко бързи бяха нозете му. Керсан бе наследник на стар род от заможни елени шифтъри, от които всички до един избираха да се посветят на благородното дело на медицината. Десетки революционни пробиви в тази сфера бяха именно на негови прадеди. Той не бе изключение от вече зададените линии на кариерния път - бе помагал на стотици и тепърва щеше да го прави. Животът бе дълъг въпреки лимитите му, които пламъкът на Одеоновите свещи очертаваше.
Знатният род медици и жълтите вести обаче далеч не бяха всичко, обуславящо живота на Керсан. Години по-късно по молба на болшинството на елените шифтъри той се съгласи да представлява вида им пред Прайма. Останалите членове на съвета винаги можеха да разчитат на неговото безпристрастно и справедливо мнение, поради което Керсан се ползваше с известна доза уважение от всички тях.

Yvette 'Yves' Diaz
Member of the Shifters Council

FC: Sophie Turner
Red fox-shifter;
21 years old (born in the IV age);
Status: Free.

Родителите на Ивет бяха от онези шифтъри, които предпочитаха да се реализират там, в големия град, откъснати от природата въпреки нейния отчаян зов. Затова и Ив бе закърмена с нравите на създанията там, тъй като през годините и се бе налагало да общува с много от тях.
Майка и и баща и бяха избрали един не особено нетипичен за лисици зооморфи път - бяха станали адвокати във Валон, през повечето време живееха във Фаустус, въпреки че често им се налагаше да пътуват, за да правят това, за което им се плащаше. Видът им бе адаптивен, за щастие, иначе малката Ивет щеше да има сериозни проблеми с това да се настрои от една среда в друга.
Техните мечти и вече утъпканата пътека, която предлагаха на дъщеря си обаче не бе начинът, по който тя искаше да прекара живота си. Със сърцето си тя чуваше как дъбовите гори я викат, как свободата на лисичата и форма и е по-по-нужна от всичко онова, което може широкият свят на Авликейн да и предложи в замяна.
Когато бе на шестнадесет и родителите и прожектираха върху нея собствените си амбиции, нямаше голям избор освен да избяга от тази им клопка, в която желанията им я поставяха. Не желаеше да е адвокат, не желаеше по цял ден да води дела, не желаеше по цял ден да разлиства документи и да чете кодекси. Получаваше и се, отвътре и идваше, а това, че вече имаше път, по който да върви, без да се налага да си проправя свой такъв, бе улеснение... от което тя нямаше да се възползва. В един съдбовен ден реши да избяга от огромния палат, който те притежаваха и в който прекарваха по-голямата част от нощите и дните си. Палат, който ги пълнеше с негативна енергия, задушаваше ги, защото не бе свободата на леса и аромата на ливадите.
Ивет се върна там, където принадлежеше душата и. Можеше да изживее живота си по модела, по който тя сама избере. Оттогава не бе срещала родителите си, но за сметка на това бе срещнала много свои съратници, подкрепящи решението, взето от нея. Но въпреки всичко едно не можеше да отрече - когато бе избрана за част от Съвета на Шифтърите, уменията, усвоени в града, и влизаха в употреба непрестанно.
Често обаче носталгията я теглеше към Валон, но сега повече предпочиташе да се радва на слънцето на Лунатион или на чистия въздух в парковете на Ваурора отколкото на фаустовския мрак.

Alakay 'Alex' Vidius
Member of the Shifters Council

FC: Christopher Mason
Lion-shifter;
23 years old (born in the IV age);
Status: Free.

Прекаралият по-голямата част от живота си в Ешила Алакай Видиъс или Алекс, както често го наричаха, даваше вид на твърде суетен младеж, хранещ се с вниманието на околните. Но добре че беше тази суета, идваща от лъвския му ген, която да му проправя път напред. Актьорската му кариера бе започнала още когато той бе едва на шест, а филмът за отрицателно време стана блокбъстър. Нямаше кино във Валон, което да не се състезаваше да го излъчи първо. Летящ старт към бъдещата кариера, която лъвът зооморф смяташе да води.
Харесваше му светът навън, харесваше му всичко онова, което получава. Харесваха му и актьорските, и моделските му изяви. Харесваше му средата, която го заобикаляше, харесваше му и динамиката, към която по принцип расата му не бе предразположена. Харесваше му комуникацията, която държеше социалната му батерия висока. Имаше нужда от това. Харесваше му и многочасовото чатене и скролване из "АвликениХъб", където фенстраниците за него не бяха една или две.
Въпреки че не обичаше да стои статичен обаче дори Алакай от време на време имаше нужда от отдих. Не бяха редки периодите, в които си взимаше ваканции до непознати места, до които медиите не можеха да го проследят. Истината е, че тези негови няколкомесечни почивки от професионалния път бяха именно там, в природата, където видът му принадлежеше още от деня на създаването си от Инсигния. Нерядко се и връщаше там просто за да бъде в течение с нещата, касаещи расата му. Винаги питаше, интересуваше, търсеше, анализираше, влизаше в пряк контакт с други прайдове за целта си; прайдът му винаги разчиташе на него пръв да научи всичко онова, което трябваше да бъде научено, а той с удоволствие отговаряше на всеки техен въпрос. Беше техен водач почти толкова, колкото и онзи, на когото най-много разчитаха, даже неведнъж бе чувал думите, че трябва да го предизвика на двубой, да го разкъса и да вземе неговата титла за себе си. Но Алакай не жадуваше за тази власт, целите му в живота бяха други. Дотогава възнамеряваше да е само помощник доколкото може, а и винаги се отнасяше с нужното уважение към лидера на прайда си още от деня, в който се бе отделил от своя и бе топло приет тук.
Ала неговите побратими лъвове имаха други нагласи относно Алекс - избраха го за свой представител в Съвета на Шифтърите, където той се справяше чудесно. Винаги беше информиран, имаше отговор на всеки въпрос и въпрос за всеки отговор. За себе си той не приемаше този дълг като тежест, а дори като приятно занимание и една допълнителна почивка от бързо развиващия се свят в градовете, където медиите и папараците бяха постоянно по петите му.

Kassai Vargas
Member of the Shifters Council

FC: Ed Skrein
Hawk-shifter;
33 years old (born in the IV age);
Status: Free.

Истински опитните авиатори бяха рядкост дори за света на Авликейн, затова Касай Варгас беше познат като много ценен кадър из всяко негово кътче. За него тази дейност не бе работа, а по-скоро удоволствие, за което получаваше съответното заплащане. Свободата на небесата му действаше като антидот срещу всяка несгода, която животът му носеше. Не че имаше от какво да се оплаче - бе срещнал сродната си душа - тя също бе ястреб зооморф като него. С любов гледаха прекрасните си двама синове, тя бе сбъднала мечтата си да стане картограф, а той като пилот подсигуряваше на момчетата им светло бъдеще. Съзнаваше, че това може да му коства живота, знаеше колко бе опасен занаятът му, но вроденият му усет към тези неща не го оставяше да се отдаде на тази порочна мисъл.
Именно този негов инстинкт и отличното му зрение бяха спасили както неговия живот, така и този на стотици пътници в съдбовен ден, за който друг негов колега вероятно нямаше да бъде подготвен. Касай бе съзрял нередност в самолета и веднага бе сезирал за нея, което доведе до съответните оплаквания от страна на закъсняващите пътници и на авиокомпанията, не взела думите му насериозно. След дълъг спор бе направена проверка, която бе установила, че Варгас всъщност е прав и ако самолетът бе излетял, то той щеше да се разбие и това да коства толкова много невинни животи, включително собствения му. За тази си постъпка, наблюдателност и проява на остър ум той бе удостоен с орден и бе провъзгласен за герой от всички, които е трябвало да излетят със същия полет.
Пет години по-късно той продължаваше да работи професията на живота си, да се раздава за околните и да учи все повече и повече за този занаят, въпреки че околните често твърдяха как той знае всичко, че даже и повече от необходимото. Но това не беше вярно, Касай смяташе да се учи докато е жив - едно от удоволствията, които човешката му форма предлагаше.
Освен със създания от всяка възможна раса Касай бе много, много близък и със собствения си вид, разбира се. Той дълбоко ценеше наследството и качествата, които ястребите съчетаваха, и нямаше търпение момчетата му да пораснат достатъчно, че да им покаже колко прекрасно е чувството да се реят в небесата на собствените си криле в компанията на ятото си.
На последните проведени избори за Съвета на Шифтърите Касай бе избран да представлява своя вид. Считаше това за толкова голяма чест, колкото и получения орден, красящ стената на апартамента на семейство Варгас във Валон.
- luca -
Admin
- luca -
Posts : 1791
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Идете на :
Не Можете да отговаряте на темите
 :: It's time to write a new story :: Characters files :: Canon characters-