Credits CodesCodesForum logoCodingCreditCreditWelcomeСветът на Aвликейн, наричан също Авликени, се сформирал отдавна – вихрушка от прах и скала, които се слели в планета около гравитационното привличане на искра от най-чистата енергия, наречена Нексус. Животът се родил от елементите, които се сливали на повърхността, и магията, скрита в сърцевината му. Първичните Елохим дали живот на расите, предавайки управата над света на Седем божества. Три епохи и една Велика война по-късно... доброто и злото са загубили яснотата, която имаха в самото начало на всичко. Докато магьосническите фракции се борят за надмощие помежду си, а останалите раси се разкъсват от вътрешни междуособици, светът е все по-застрашен от настъплението на мрака отвъд... Отворете очите си за силите на магията и вземете оръжие, за да защитите Нексус! Или може би предпочитате да изчакате своя ред, за да се сдобиете с повече власт, или да бъдете сред свръхествествените раси, хванати между двете страни? Възможностите са безкрайни и изборът е ваш! NavigationSIMPLE RULES STORYLINE FACE CLAIMSUSERGROUPS CANON CHARS PRE-MADEANNOUNCEMENTSFORUM GUIDEVALON CITYWhat's new?20TH
May 2024
Пусната е нова анкета, свързана с провеждането на масови събития през летния сезон. Анкетата е активна до 31.05.2024 г.
12TH
Apr 2024
Бе направена проверка на активността.
6TH
Apr 2024
Активно е седмото Масово събитие на форума.
6TH
Apr 2024
Форумният скин е обновен.
22ND
Jan 2024
Добавено е по 1 свободно място в групата на серафимите и на архедемоните.
Вход

Забравих си паролата!

Active stuff
Latest topics
» natural born sinner.
Fandango [6/8 FREE] EmptyПет Юни 14, 2024 9:11 pm by - luca -

» Отсъствия
Fandango [6/8 FREE] EmptyПон Юни 10, 2024 6:41 pm by odea.

» Върнете своя герой
Fandango [6/8 FREE] EmptyПон Юни 10, 2024 12:25 am by - luca -

» Запазете своя лик
Fandango [6/8 FREE] EmptyЧет Юни 06, 2024 2:40 pm by - luca -

» I N S A T I A B L E
Fandango [6/8 FREE] EmptyСъб Юни 01, 2024 3:31 pm by - luca -

» Важни съобщения
Fandango [6/8 FREE] EmptyЧет Май 30, 2024 2:31 pm by - luca -

» ❛❛...monsters aren't born, they're made...❜❜
Fandango [6/8 FREE] EmptyЧет Май 30, 2024 2:21 pm by - luca -

» Hunt you down!
Fandango [6/8 FREE] EmptyЧет Май 30, 2024 1:20 am by - luca -

» just keep swimming
Fandango [6/8 FREE] EmptyВто Май 21, 2024 9:42 pm by - luca -

Border
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 14 потребители: 2 Регистрирани, 0 Скрити и 12 Гости

Amara Elrod., Katrina Mason

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 90, на Пон Апр 29, 2024 5:44 am

Пон Дек 12, 2022 8:40 pm
*keep scrolling for the characters*

Fandango
6 out of 8 FREE

ch. creation and world building by Onyx + music boy;Заслушай се.
От някъде чуваш ли музика? От някъде чуваш ли глъч?
Заслушай се.
Нима не чуваш наредените с майсторлък думи? Не чуваш ли драмата? Не усещаш ли съспенса? Не усещаш ли дъгата от емоции и душевния катарзис, който те облива на вълни?
Заслушай се.
Чуваш "Ф А Н Д А Н Г О"

Театрална трупа "Фанданго" пленява сърца и души където и да отидат. Или поне с такава надежда остават те. Царят на сцената Мордекайзер и стоикът Агравейн ще затворят като в менгеме душите ви под звуците на лютнята на ангелът с демонично сърце Нериса и хъса, с който сладкодумният Финеас ще ви приласкае. Сюжетът ще ви завладее, както си му е редът на нещо изляза изпод перото на великите Ендер и Диантус, а за невероятните Оникс и Оберон направо думите секват.

Елате, само сега, само за вас, ще играят божествата на театрото и артистизма! Acta est fabula, plaudite!

Plot: "Фанданго" са поредните покорни роби на свободните изкуства, макар да не ги бива в тях. Представленията им не се радват на голяма публика, а и често завършват трагично. Декорите горят, костюмите се късат, а фургона чупи колело - това са съвсем ежедневни неща за трупата. А ако представлението не се провали, то ще последва скандал и сбиване в таверна. Групата започва да се препитава от нескопосани кражби, колкото да свързва двата края и да обикаля света на пълен корем. за жалост, фриволният и забавен характер на тази история изчезва една съдбовна вечер. Финеас остава на пост, под прикритието на тъмната вечер, докато Оберон, Оникс, Мордекайзер и Нериса си поправят път из богато имение, мислейки си че е изоставено. Те не подозират, че ще се натъкнат на група вампири, които ще променят съдбата на "Фанданго" завинаги. Оберон е убит на място, а Нериса успява да избяга. Оникс и Мордекайзер нямат толкова бърз финал и попадат в лапите на любопитните вампири. Двамата са толкова различни. Оникс е опърничав и арогантен - превърнат е във вампирски роб, който да служи на господарите си векове напред. Мордекайзер е амбициозен, манипулативен и жаден за вечен живот - перфектният новороден вампир, който заслужава доверие и равнопоставеност. Съвсем скоро той доказва привързаността си към клана и успява да се върне към живота извън имението, завръщайки се при "Фанданго" с останките на Оберон, без да подозира, че Оникс е все още някъде там. Трупата е съкрушена от вина по изгубените двама братя и новата вампирска същност на главния герой. Ендер, чувствайки се гузен, посвещава остатъка на живота си в търсенето на начин да съживи Оберон, но без голям успех. "Фанданго" се разпада, огурчени и съкрушени, но може би съдбата има други планове за тях....Onyx
Turned vampire
Onyx
Posts : 230
Върнете се в началото Go down
Пон Дек 12, 2022 9:22 pm
dianthus vanrouge TAKEN.
fc: joey batey.
The lyricist Диантус си пада странната птица в колектива. Бард, който не пее. Характерът му се бие с този на останалите, но се опитва да го играе спойката между всички. И накрая цялата тази двойствена природа пак го оставя също толкова сам, колкото започва.
.

Scaramouche
half-evarrim | rhymer | bard and lyricist | 29 y.o physically


Стихоплетец от неизвестен род, с неизвестна кръв и без посока на странстванията си, съществуващ едновременно като себе си и като това, за което се представя. Това как го виждат хората му е останало като фикс идея, която Диантус е получил заложена от властната му майка още от времето, когато е бил малък и не бе започнал да се сравнява така неистово с брат му Лилия (който по негово мнение е изтеглил лъвския пай)
Нескопосан крадец, неистов талант с това да си навлича неприятности и неофициален талисман на собственото си отчуждение от всичко и всички в желанието си да не попаднат под кръстосания огън на дарбата му, Диантус не е лъжица за всяка уста и не е уста за всеки човек. При все факта че е социална пеперудка, странната му фобия да разголва душата си пред хората го отстранява от всякакви възможни приятелства и го оставя само като страничен наблюдател на хорската радост, където той смята че му е и мястото. Едновременно с това се опитва да е онзи, с който хората споделят проблемите си и си пада изключително голяма клюкарка и ужасен досадник с bravado for days и изродени издраматизирани реакции понякога.
Диантус е последното попълнение в трупа "Фанданго", и всъщност попада в тяхното обкръжение малко инцидентно след поредното спречкване с властите – като буквално се препъва в техния лагер. По начало няма за цел да се застоява в колектива, но бързо тези планове биват изнесени през прозореца, докато останалите се загнездват бавно но славно в сърцето му.
През целия си живот Ванруж бяга все от нещо – било то от себе си, от миналото си, от завръзването на емоционални отношения с хората. От майка му е останал този режим за самосъхранение, което го превръща в един малко странен и повърхностен човек. При все това е нежна и обичлива натура, бленуваща за собствената си хармония и собствено местенце в света.
Не е чудно, че така и не ги получава...

Canon: Втората половинка на писателското звено във "Фанданго" – докато Ендър преправя и пише пиесите, Диантус работи по това да ги претворява в мюзикъли за свое забавление. Изживява себе си като груповия терапевт, но бяга като дявол от тамян към всякое по-дълбоко разбиране или всякое задълбаване в чуждите отношения.
onyx aster TAKEN.
fc: ewan mitchell.
The 'actress' Оникс успява да избяга от богаташкото си семейство, но  снобизма му не го напуска. Приспособлява се трудон към новия живот на бедност, но все пак открива инспирация в ежедневието. Мечтае за главна мъжка роля, но винаги получава женската.
.

Arlecchino
ex - human | vampire | actor | 27 y.o physically


Оникс израства толкова егоцентричен и сноб, колкото би се очаквало от първородния син на богаташко семейство, което не обръщаше особено внимание на децата си. Бе наперен и нагъл още преди майка му да почине и мащехата му да се настани в покоите и съвсем скоро. Харчеше пари без мяра, обикаляше таверните, сменяше скъпите дрехи и закачаше девойките. Острият му език се отличаваше с онази словоблудственост и мерзост на богаташите, а ефирните му движения между скъпите мебели доказваха именно това.
Имаше една слабост, освен скъпия алкохол - изкуствата. Мечтаеше да бъде актьор, да странства из земите и да забавлява хората. Всичко това започна да се сбъдва, щом откри "Фанданго". Единственият недостатък бе бедния живот, към който започваше да привиква, и факта, че винаги получаваше женските роли. Но докато мрънкаше за мъжка роля, той наистина се забавляваше за пръв път в живота си, далеч от фалша и блясъка. Все пак, запазва сложната си вътрешна комбинация между невъздържаност, сприхавост и елитарност, която го прави една от основните причини за скандали преди, по време и след представления. Единственият плюс е, че с годините поне бе разбрал как да се защитава с някое друго кроше, успявайки да запази гигантските перука и рокля непокътнати.
За жалост Оникс попада в грешните ръце, озовавайки се сред група безмилостни вампири. Превърнат е в роб, подложен на хилядолетия мъчения и тормоз. Мъката не спира, а болката се повтаря ежедневно. Бавно и полека, Оникс започва да губи представа за себе си и всичко, което е било, докато един ден не успява да избяга от господарката си. Сега той странства, опитвайки се да намери пътя към старото си "аз".

Mordecaiser FREE.
fc: collin o'donoghue.
The leading actor Морде е актьор, звезда, ухажор и същинска модна икона в собствената си глава. Истината бе, че той винаги е бил изключително пресметлив, амбициозен и калкулиран . Но каква бе цената на тези правилни сметки и ходове?
.

Zanni
ex-human I vampire I actor I thinks he can sing I 32 y-o


- И единственият, неповторимият - Мордекайдер Великолепни! - мъжът не успя да изчака Оберон да обяви името му и сам излезе на сцената в малката таверна
Петима пияници и няколко дами на нощта ръкопляскаха мудно, но това съвсем не помрачи серията му от поклони и въздушни целувки .
- Великолепни? Вчера беше "Невероятни" - измърмори Оникс, а Ендър вяло надигна рамене, нетърпелив да премахне евтиния грим и износената перука
-
Няма значение кога, дали докато сте гонени от стражи, глутница прегладнели вълци или докато керванът отново гори, за втори път тази година, благодарение на готварските умения на Оберон, Мордекайзер щеше да намери извинение да разкаже историята за това как е бил изгонен от най-престижния театър, за да се окаже тук като беден пътуващ актьор. Щеше са направи сюжета много драматичен, преплетен с драма, комедия и романс и щеше да го изпълни перфектно, както беше правил хиляди пъти до сега.  Да, историята на един невероятно красив и още по-невероятно талантлив мъж, който бил изгонен от трупата си, защото му завиждали твърде много. Точно така - Морде бил любимец на публиката, толкова забавен, чаровен, вдъхновяващ, че решили да му забранят да влиза повече в театъра. По негови думи, защото публиката идвала да гледа пиесите само заради красивия главен актьор. Истината бе, че въпреки високопарните си думи и словоблудство, Мордекайзер бе посредствен актьор, който не помнеше репликите си. Дълбоко самовлюбен и жаден за слава, той така и не успял да се котира в театъра, озовавайки се на улицата с най-трагичната трупа, която някога бе виждал.
Но може би това бе силната му страна - приспособление, оцеляване, откриването на начин как да преодолееш всичко. За това, в онази паметна вечер бе приел с наслада дара на вечния живот. Усети по вените си нов прилив на творческа енергия, събуждаща всичките му сетива. Този огън щеше да гори винаги, никога нямаше да угасне, точно както цялото му същество. Във вампиризма Мордекайзер откри надеждата, че все някога ще получи славата, за която би дал всичко.

Headcanon: За няколко хилядолетия забравя за мечтата си да бъде актьор и се отдава на незаслужена почивка, издържайки се от връзките си с по-възрастни и много богати жени и мъже. Всеки път бива хванат в изневяра с някой по-млад и красив, но това съвсем не спира отработения му план за охолен живот.
agravaine dupont FREE.
fc: sean teale.
The Silent One Мълчалив, разсъдлив, самотен, Агравейн дава сигнали като на самотен фар с полу-счупена лампа в море от сълзи. Роден е с Взора, но какво ли виждаше с този мрачен поглед?
.

Sandrone
half-evarrim | seer | supporting actor | 31 y.o physically


Макар и от бедно потекло, Агравейн смее да твърди че има сърце на царска особа, в моментите, в които е обърнал една-две чашки. По принцип гордостта не е един от присъщите му пороци – какъвто е да речем хазарта (малко counterproductive хоби, при положение, че беше Оракул и малко или много предусещаше къде, какво и как). Бе от онези мълчаливи, brooding типове с изключително богат вътрешен свят, до който малко хора се докосваха, и чара му се състоеше в това да предава присъствието си на сцената и да бъде в поддържаща роля, какъвто бе през целия си съзнателен живот.
Втори син на многодетно семейство и в сянката на по-големия си брат, негова бе задачата да бъде медиатор и да вкарва в релси останалата челяд, след като бе ясно че той не би станал наследник на семейната чест. Това оставя дълбок отпечатък в личностното му развитие, като го оформя като съвършения нихилист. За разлика от Диантус и Финеас, той само дава съвети, без да се опитва да насочва действията на останалите. Абсолютен непукист, той не желае да се намесва където и да било освен ако не е наложително, и през повечето време би ги оставил на произвола, ако това нямаше в крайна сметка да се отрази и на него.
И във "Фанданго" се намери като нечия сянка, там, за да помогне на самопровъзгласилия се за свръх-невероятен актьор Мордекайзер, но и притежаваше талант, който другите нямаха. Като Оракул, негова ниша бе да дава съвети и да се обажда на място с предупреждения в моментите, в които трупата бе принудена да краде или взема някакви решения, ако да не дават Седмината бе видял каквото и да било. Като Оракул, обаче, отдавна бе видял краха на една идилия, и затова и бе първият отцепил се от тях в опит да не става свидетел на онова, което вече му бе в главата.


Canon:  The long-suffering elder brother of the bunch, и то не по негово желание. Често пъти му се налага да замазва положението в моментите, в които трупата изпада в немилост.
Headcanon: Птиците го обичат, много често се случва след него да се разхожда една чета пиленца, които са си го харесали за своя майка.
nerissa FREE.
fc: danna paola.
The bard Нериса е огън.  Борбена, амбициозна и сурова, тя е готова да се справи със всичко, което животът ѝ поднесе. Единствената ѝ спънка - демоничната ѝ кръв , която се проявява в най-неподходящите моменти.
.

la signora
succubus I bard: lute and singing I 26 y-o during the events


За да разберем историята на Нериса, трябва да разгледаме трагичната съдба на майка ѝ - Валенсия. Тя отраства в малка и изключително религиозна общност, спазваща всички порядки и обичаи. Като морална дама, тя се пази за деня, в който се омъжи, но годеникът ѝ съвсем няма такива намерения. Изнасилена е от момчето, което повече не можело да чака първата брачна нощ. Валенсия е готова да преглътне болката, за да станат семейство, но той отново я изненадва. Дълбоко невпечатлен от уменията на годеницата си, той я зарязва за друга, превръщайки я в "използвана" стока. Валенсия така и не се задомява отново, твърде бедна и без потекло, за да "откупи" със зестра срама си в очите на обществото и най-вече младите мъже. Валенсия се отдава на прост, скромен и дълбоко религиозен живот. Естествено, всички демони обожават именно такива беззащитни и невинни жертви. Навестена е от инкубус и веднага след това забременява с Нериса.
Нериса има трудно детство, бивайки извънбрачно дете в тесногърда общност. Задушавана е от съдещи погледи и безкрайна бедност. Напуска родното място и започва да пътешества, трупайки толкова много житейски опит. Научава се да използва чара си, да свири на лютня, да пее, да говори всякакви езици, да се сражава и краде. Бива я изключително много в измамите, до такава степен, че дори отказва да използва демоничните си умения, за да манипулира чуждите умове. С огън в кръвта, Нериса не е момиче, с което някой може просто така да си има взимане-даване. Преди всичко тя знае как да се защити и оцелее, независимо на каква цена. Едниствената лоша страна на тази огнена жена, освен острия ѝ език, е демоничната ѝ същност, която в редки моменти на свръхемоционалност, превзема същността и съзнанието ѝ. Нерсиа няма спомени от тези сценки, оставящи след себе си погром и разруха.

Canon: Много добри умения в кражбите и измамите.
Headcanon: Някога е припечелвала пари, като се е правила, че може да гледа на карти таро. - Има beef с Диантус, по линията, че и двамата са бардове. In a cute, snarky way ofc. До някъде харесва в него именно способността да спорят, тъй като малко мъже биха ѝ се противопоставили.  - Слабото ѝ място в трупата са Оберон, с който се държи изключително майчински и протективно, и Ендър, в когото е влюбена несподелено от дълго време. - Използвала е силите си на сукуба да се превърне в годеницата му и да го прелъсти, но той така и не разбира, че не е било просто сън.
ender grazzi FREE.
fc: hale appleman.
The writer Ендър винаги е имал твърде много неотложни задачи, но за всяка една бе твърде късно. Некромансър, принуден да среща смъртта всеки ден от живота си.
.

Il Dottore
half-evarrim I necromancer I writer I occasionally an actor I 30 y-o


Ендер бе от малкото щастливци, израснал сред дебели книги, картини в позлатени рамки и стари карти на света, в мрачни векове. Бе буден млад мъж, с любопитен поглед, черпещ жадно от живота. Четеше, пишеше, а и рецитираше със също толкова страст. Рими, драма, комедия - думите се лееха по пергаментите твърде лесно. В трупата Ендер бързо откри своето място на ненадминат драматург и текстописец, макар тих и скромен за ненадминатия си талант. Бе изкарал късмет не само в това, но и женитбата си. Когато бе на 20 майка му най-накрая реши, че е време да го задоми. В един ясен пролетен ден приседна на леглото му и тихо, дори смирено, го помоли да се запознае със съседското момиче, макар всичко вече да бе решено. Мелопомена блестеше, като същинска муза - косите ѝ, спускащи се на вълни; очите ѝ, по-ясни от небето ; усмивката ѝ - стопляща всичко, което я зърне. Сватбата така и не се случи цели пет години, тъй като винаги нещо непредвидимо изникваше по пътя към олтара. Чума, наводнения, липса на пари за устройване на спретната женитба или крепкото здраве на булката. Мелопомена бе станала слаба с годините, изгубила цвета на бузите си, но все толкова прелестна в очите на Ендер. Съвсем наблизо, преди заветния сватбен ден, който наближаваше, щеше да навести знахар, който най-накрая да спре кървата кашлица, обагряща дрехите ѝ. Така, когато Ендер бе на 27 години, в един ясен пролетен ден, майка му приседна на леглото му тихо. Бяха минали три години от когато Мелопомена изчезна по време на пътя - товарът и родителите ѝ, също така изчезнали. Време бе да признае, че годеницата му бе станала жертва на поредните пътни бандити, появили се в местността.
Поемите му станаха тъжни, драмите сърцераздирателни, а комедиите липсваха. Никой не искаше да гледа тези трагични пиеси, пълни със сълзи и хленчене. Ендер вече нямаше най-острото перо за годините си. А също така бе и най-трагичния некромансър - неспособен дори да открие останките на любимата си, за да я върне към живота поне за няколко мига.

Canon: The depressed one of the bunch. Собственик на антикварен магазин. Мълчалив, все още много чувствителен и раним. МНОГО нисък sexual drive, ако изобщо има такъв сред депресивните епизоди.
Head canon: Depression naps king. Докато другите от компанията се опитват да зашеметят дамите с какви ли не непохватни тактики, Ендер печели вниманието им съвсем естествено. Мистериозен, артистичен, самовглабен и с разбито сърце - "О, аз мога да го поправя". Иронично, той не се интересува от подобно внимание и предпочита да продължи да чете книгата си.
finneas lavey FREE.
fc: luke pasqualino.
The Voice Финеас Лави. Срамежливото съседско момче. Фин е изключително принципна и добродушна личност която държи на своето и знае какво иска от живота, като често пъти се явява моралния компас на трупата.
.

Tartaglia
half-evarrim | lore keeper | crowd gatherer and occasional actor | 26 y.o physically


Вълк кожата си мени, но нрава – не. И макар тази поговорка да бе изпъстрена с негативни конотации, в случая на Финеас бе чисто и просто обещание за една константа. Като един Пазител на знания, добре знаеше колко променливо е всичко и как нещата можеха да се изплъзнат като шепа белоцветен пясък, процедена през нечии пръсти.
Бе отраснал в любящо семейство, доколкото бе възможно при факта че остава сирак рано и живее с дядо си. Старецът беше суров, но справедлив човек, с малко наследство и много силно развито чувство за мяра и достойнство, който даваше душа и сърце за единствения си внук. От малък Финеас развива любов към изкуството и театъра, но леките му спънки в говора и заекването му попречват да влезе в една от престижните трупи и в края ма краищата попада във "Фанданго".
Във "Фанданго" бива изправен пред множество силни характери, кой от кой по-различни, и често пъти макар да се опитва да наставлява групата към по-добро, бива игнориран и оставен да съблюдава резултатите от решенията на останалите и да бъде този, който използва така омразната фраза "Аз нали ви казах".
Поради заекването рядко излиза на сцена, но това не значи че не подпомага с нищо. Често пъти наречения за второ бебе на трупата (като вторият най-млад след Оберон) Фин е този, който събира тълпата за представлението по най-различни методи, и той е този, който събира пари на публиката – и колкото не му се иска и свива портфейл или два при наличие на няколко скръндзи с дълбоки джобове.

Canon: Изключително е гъвкав, а също и бърз и сръчен в ръцете – може да жонглира.
Headcanon: Има мерак да пише поезия и Диантус понякога му помага с редакциите.
Onyx
Turned vampire
Onyx
Posts : 230
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Идете на :
Не Можете да отговаряте на темите
 :: It's time to write a new story :: Characters files :: Premade characters-